images

TVR acordă două wild carduri pentru semifinalele Eurovision România

„Army of love”, interpretată de Bella Santiago și „Renegades”, interpretată de Linda Teodosiu.

După parcurgerea unui traseu similar celui impus în preselecție, TVR a decis cele două piese care vor participa la Selecția Națională în baza activării opțiunii de wild card, conform prevederii din regulamentul asumat de toți participanții la concurs.

Army of love”, interpretată de Bella Santiago și „Renegades”, interpretată de Linda Teodosiu sunt melodiile care vor intra în semifinală, alături de celelalte piese calificate din preselecţie.

Cele nouă piese pentru care organizatorii au primit, până în data de 10 ianuarie, ora 22.00, solicitări de wild card, au fost evaluate de acelaşi juriu, în baza acelora şi criterii de selecție, atât administrative cât şi artistice, avute în vedere la departajarea semifinaliștilor. Activând clauza din regulament care îi permite să califice, pe această cale extraordinară, câte o piesă în fiecare spectacol Eurovision România, organizatorii și-au propus să aducă plus valoare Selecției Naționale, crescând, astfel, șansele României la etapa internațională.

Sub sloganul „Împlinește visul!”, seria show-urilor Selecției Naționale debutează la Iași, în Sala Polivalentă, pe 27 ianuarie 2019, când vom afla primii finaliști ai concursului. Spectacolul Eurovision va continua la Arad, pe 10 februarie, unde juriul și telespectatorii vor califica celelalte piese pentru finală, în decorul de la Sala Sporturilor „Victoria”.

Marea Finală va avea loc pe 17 februarie 2019, la București, într-un spectacol transmis în exclusivitate de TVR.

La capătul celor trei show-uri ale Selecţiei Naţionale 2019, vom afla cine va urca pe scena Eurovision din Tel Aviv. Smaranda Vornicu-Shalit va conduce, anul acesta, delegaţia României la Tel Aviv.