images

Eurovision te premiază!

TVR acordă 5000 de euro unui telespectator care votează artistul preferat.

• Televiziunea Română transmite în direct şi în exclusivitate Selecţia Naţionala ESC 2023, sâmbătă, 11 februarie, ora 20.30

• Reprezentantul României va fi ales exclusiv prin votul publicului

Într-o veritabilă sărbătoare a muzicii, cei 12 finaliști vor lupta pentru a reprezenta România la Liverpool, la Eurovision Song Contest 2023.

Concurenții participanți la Selecția Națională vor intra pe scenă în ordinea numerelor atribuite prin tragerea la sorţi, astfel:

1. Deiona, "Call on me"

3. Andrada Popa, "No time for me"

4. Ocean Drive, "Take you home"

8. Amia, "Puppet"

9. Andrei Duțu, "Statues"

10. Theodor Andrei, "D.G.T. (Off and on)"

16. Steven Roho x Gabriella x Formaţia Albatros ,"Lele"

20. Aledaida, "Bla Bla Bla"

26. Adriana Moraru, "Faralaes"

29. Maryliss, "Hai vino"

32. JaxMan (Erin Dăneţ) "Bad&Cool"

35. Andreea D Folclor Orchestra, "Periniţa mea"

 

Televiziunea Română a pregătit un spectacol cu multe surprize, iar una dintre acestea are loc imediat dupa încheierea votului. La finalul concursului, va fi ales, în mod aleatoriu, un telespectator care a participat la vot fie prin apel telefonic, fie online. Organizatorii vor intra în direct prin telefon sau online cu acesta, iar dacă răspunde corect la o întrebare despre conținutul show-ului, va câștiga un premiu de 5000 de euro ! Pentru detalii, cei interesaţi pot accesa regulamentul campaniei „Eurovision te premiază” disponibil online.

Reamintim că, în acest an, publicul va fi singurul jurat al competiției și va putea vota melodia preferată, prin apel telefonic (tarif normal) sau online, pe durata interpretării fiecărei piese, sau la finalul show-ului, când va avea loc o recapitulare a compoziţiilor aflate în concurs.

Pentru votul prin apel telefonic, fiecare concurent va putea fi votat la numărul de telefon afișat pe ecran, pe durata interpretării melodiei. După apelarea numărului, robotul transmite mesajul "votat”! și automat, votul se alocă piesei respective.

Votul online va avea loc pe site-ul oficial al Televiziunii Române: http://www.eurovision.tvr.ro, unde doritorii trebuie să parcurgă următoarele etape: logare, apoi „click” pe butonul “Votează”, dedicat concurentului preferat.

Conform Regulamentului competiției ESC 2023, votul publicului va fi exprimat pe durata interpretării piesei de către fiecare artist, din momentul „START VOT” şi până la momentul „STOP VOT”, sau în timpul recapitulării interpretărilor de la finalul show-ului tv, regula fiind un singur vot pentru o piesă, dar cu posibilitatea de a vota mai multe piese. Pe timpul recapitulării, toate numerele de telefon pentru vot, respectiv toate butoanele de vot online sunt active.

Regulamentul concursului poate fi consultat prin accesarea link-ului: http://eurovision.tvr.ro/2023/regulament.html

Selecţia Naţională a ESC 2023 va fi transmisă în direct şi în exclusivitate pe canalele TVR 1, TVR Internațional, pe platforma TVR+ şi pe conturile din rețelele de socializare ale TVR, sâmbătă, 11 februarie 2023, de la ora 20.30.

 

Despre Eurovision:

 

Ediţia din 2023 a Eurovision Song Contest (ESC) va avea loc în Marea Britanie, care va organiza concursul în numele Ucrainei, din cauza războiului declanşat pe teritoriul acestei ţări. Evenimentul se va desfăşura la Liverpool Arena şi va avea două semifinale şi finala mare, transmise în direct la TVR.

Eurovision Song Contest este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU) - cea mai mare asociaţie din Europa a televiziunilor publice.

ESC se realizează în fiecare an, începând din 1956. Show-ul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume şi este transmis atât în Europa, cât şi în Australia, Asia şi Statele Unite.

Televiziunea Română este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006).

Pentru alte informaţii, vă rugăm să ne transmiteţi solicitările dumneavoastră la: eurovision.romania@tvr.ro

Echipa Eurovision România

Mulţumim partenerului nostru: Catena - Farmacia Inimii!