images

PODCAST #EUROVISIONESTITU: GLAD CONOR, solist OCEAN DRIVE | VIDEO

De ce au ales să participe la Eurovision? „Propunerea să înscriem piesa în Selecţia Naţională Eurovision a fost făcută de mine, iar băieții au fost entuziasmaţi. Cred că Eurovision este competiţia muzicală internaţională cu cel mai mare prestigiu. Faptul că suntem aici, este cumva o confirmare a muncii pe care am făcut-o și o foarte mare bucurie”, spune Glad Conor, solistul trupei Ocean Drive.

images

PODCAST #EUROVISIONESTITU: ANDRADA POPA | VIDEO

„În lunile de vară, oamenii mergeau pe litoral să se bronzeze, în timp ce pentru mine sezonul însemna să merg la mare, pentru a concura la Mamaia copiilor. Aşa îşi dorea mama mea. După aceste concursuri, Eurovision junior a însemnat o scenă mult mai mare. La un nivel impresionant. Cred că, într-un fel, acela a fost momentul când a pornit pasiunea pentru Eurovision”, spune Andrada Popa.

images

PODCAST #EUROVISIONESTITU: DEIONA | VIDEO

„Cred că Eurovision este o rampă de lansare foarte bună, mai ales că sunte mulţi new comers. Ca orice finalist al Selecţiei Naţionale, îmi doresc să câştig şi să reprezint România la Liverpool. dacă reușesc să atingi inima publicului. Vreau să ajung pe marile marile scene ale lumii, să câștig oamenii și să îi fac să se simtă bine prin muzica mea”, spune Deiona, cea mai tânără concurentă din finala Selecţiei Naţionale, cu melodia „Call on me”.

images

Eurovision 2023: Noutăţi privind regulamentul de vot

Finala Selecţiei Naţionale a Eurovision 2023 este tot mai aproape! Selecţia Naţională va fi transmisă în direct şi în exclusivitate la TVR, sâmbătă, 11 februarie 2023. Piesei căştigătoare va reprezenta România în marea finală Eurovision Song Contest (ESC) de la Liverpool.

images

PODCAST #EUROVISIONESTITU: MARYLISS | VIDEO

„Mi-am zis că anul acesta vreau să fac ceva. Mi-am dorit de mai mult timp să particip la Eurovision, iar anul acesta s-au potrivit lucrurile. Poate contează și faptul că lucrez pentru lansarea primului meu album, iar melodia „Hai vino” va fi una dintre piese incluse”.

images

PODCAST #EUROVISIONESTITU: ANDREEA D. | VIDEO

„Dragostea mea pentru muzică a plecat de la folclor. În vacanţe stăteam la bunica, mare fan „Tezaur folcloric”, şi aşa am descoperit pasiunea pentru muzică, interpretând muzică populară”, mărturiseşte Andreea D, concurenta care, alături de Folclor Orchestra, propune pentru Eurovision melodia "Periniţa mea".